Puheenjohtajan terveiset

24.8.2023

Puheenjohtajan katsaus

Minun tehtäväni Pohjois-Pohjanmaan Kennelpiirin puheenjohtajana alkoi maaliskuussa. Sitä tehtävää nyt opiskellaan eli uusien asioiden ääressä ollaan. Hallituksen jäsenten kanssa työskentely on sujuvaa ja avointa, silloin tällöin kokouksissa hyvän vitsin tultua ilmi on kunnon naurun remakkakin saatu aikaan, huumori on sen kaiken A ja O olipa tehtävä mikä tahansa. Uudet Kennelpiirin säännöt astuivat voimaan 1.6., käykäähän niihin tutustumassa Kennelpiirin sivuilla. Vuosikokouksessa hallitus sai useita tehtäviä, joita pohtia ennen seuraavaa vuosikokousta. Nyt 17.8. hallituksen kokouksessa pureuduimme niistä ensimmäiseen ja 2-päiväisten piirinmestaruuskisojen avustus nostetaan jo tälle syksyä ns. indeksikorotuksena vastaamaan tämän päivän hintatasoa, päivitetään ohje sen osalta piirin sivuille.

Kennelpiirin alueella kevät ja kesä on ollut kiireistä aikaa ainakin kouluttajille, useammassa koelajissa tuli sääntömuutoksia, joista Kennelliitto hyväksyi kevään valtuustossa viimeisimmät. Kiitoksia kaikille kouluttajille, että ovat jaksaneet viikosta toiseen mennä kursseilla kouluttamaan, puhumattakaan näyttelyohjaajista, jotka pyyteettömästi ovat avuksi näyttelyiden järjestämisessä. Toki annan suuren kiitoksen kaikille piirin toimihenkilöille, olette hoitamassa tärkeää tehtävää, että alueellamme asiat sujuu ja koiraharrastaminen on mieluista.

Iloinen uutinen oli myös, että piirimme alueelta on ollut edustus agilityn nuorten MM-kilpailussa Iso-Britanniassa Southamissa heinäkuun puolessa välissä, mahtava saavutus Julia Laakkonen ja Tiri!

Syksyn koekausi on alkanut, koirat on pidetty kunnossa ja jännityksellä odotellaan kuinka suorituksia alkaa tulemaan. Muistetaan kuitenkin jokaisessa koelajissa säännöt ja ohjeet. Kaikki harrastajat olitte sitten tuomarina, koiranohjaajana tai muussa roolissa kokeessa mukana olette käyntikortteja harrastuksellemme. Ollaan toisiamme kohtaan asiallisia ja nautitaan koiran kanssa harrastamisesta ja tilanteista joita meille harrastus tarjoaa. Monelle se on pako arjesta, päästä nauttimaan luonnosta, toisten harrastajien tapaaminen ym., ei pilata tällaista hetkeä omilla epäasiallisilla toimilla. Joskus kun harmittaa on viisain olla hiljaa, tässäkin toimii sanonta paistaa se aurinko risukasaankin!

Annoimme kommentit Ruokaviraston ohjeeseen eläinkilpailun ja eläinnäyttelyn järjestäminen ja niihin osallistuminen -ohjeeseen. Ohje liittyy vahvasti uuteen eläinten hyvinvointilakiin joka astuu voimaan 1.1.2024. Se sisältää uusia vaatimuksia mm. eläinkilpailujen ja -näyttelyiden järjestämiselle.

Tänä vuonna Kennelliiton teemana on Koira kansalaisena. Tarkoituksena on tuoda esille koiran muuttunutta roolia ja merkitystä yhteiskunnassa sekä sitä, millaisia hyötyjä koirat tuovat kansalaisina. Kennelliitto haastoi kaikki Suomen kunnat mukaan kilpailuun osana teemavuotta Suomen koiraystävällisimmän kunnan tittelistä, toivottavasti Pohjois-Pohjanmaan kunnat ovat aktiivisesti osallistuneet kilpailuun!

Jos on asiaa niin ottakaa rohkeasti yhteyttä minuun tai kennelpiirin toimihenkilöihin!

Ps. Nuorisokoordinaattorin toimeen odotamme vinkkejä ja ennen kaikkea innovatiivistä, idearikasta ja mieleltään nuorekasta henkilöä koordinoimaan Pohjois-Pohjanmaan nuorille erilaisia koiraharrastusaktiviteettejä!

Toivotan kaikille ihanaa syksyä koiriemme ja harrastuksiemme parissa!

24.8.2023 Muhoksella
Heidi Pöykiö
puheenjohtaja
Pohjois-Pohjanmaan Kennelpiiri ry