Kaverikoirat

Kaverikoirat  tuovat iloa ja elämyksi!

Kaverikoiratoiminta on Suomen Kennelliiton organisoimaa vapaaehtoistoimintaa. Toiminnan tarkoituksena on piristää ihmisiä, joilla ei ole mahdollisuutta oman koiran pitoon.

Kaverikoirat vierailevat päiväkodeissa, kouluissa, vanhusten, kehitysvammaisten ja muistisairaiden luona sekä erilaisissa tapahtumissa. Kaverikoirat ovat tavallisia, yli 2-vuotiaita kotikoiria,  hyvin hoidettuja, terveitä, tulevat toimeen toisten koirien kanssa ja ottavat kontaktia vieraisiin ihmisiin. 

Koirille suoritetaan soveltuvuuden arviointi. Ohjaajan pitää olla yli 18 v ja hän tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Ohjaajat koulutetaan Kennelliiton ohjeiden mukaan. Kaikki Suomen Kaverikoirat toimivat samojen ohjeiden ja käytänteiden mukaan.

Ohjaajat ovat VAITIOLOVELVOLLISIA.

Kaverikoirat tunnistaa oranssista huivista ja ohjaajat nimikyltistä.

Kaverikoira on Kennelliiton rekisteröimä tuotemerkki ja sitä saavat käyttää vain Kennelliiton ryhmissä toimivat koirakot.

Pohjois-Pohjanmaan Kennelpiirin alueella on neljä Kaverikoira-ryhmää ,  Koillismaan ryhmä toimii Kuusamossa ja Posiolla, Oulun ryhmä toimii Oulun ympäristössä, Taivalkosken ryhmä toimii Pudasjärvellä ja Taivalkoskella ja Raahen ryhmä toimii Raahen ympäristössä.

Lisää yleistietoa toiminnasta löytyy: www.kennelliitto.fi/kaverikoirat.

Pohjois-Pohjanmaan Kennelpiirissä järjestettävät kaverikoirakoulutukset ja -arvioinnit⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Pohjois-Pohjanmaan Kennelpiirin kaverikoiravastaava:

Marjatta Veijalainen,Raahe
marjatta.veijalainen@gmail.com puh. 050 343 6725